BEITSEN

OLIËN

WASSEN

LAKKEN

OUTDOOR

ONDERHOUD

BEITSEN

OLIËN

WASSEN

LAKKEN

OUTDOOR

ONDERHOUD

Wasziederij de Vesting, familiebedrijf in hart en nieren!

1955 – 1978

Wasziederij De Vesting is van oudsher een ambachtelijk familiebedrijf, opgericht door wijlen H. Smits sr., dat al vele jaren op de nationale en internationale markt actief is. De Vesting is in 1955 opgericht en heeft haar wortels in Naarden-Vesting, in ‘t Gooi. Snel daarna verrichtte ze haar werkzaamheden vanuit een kleine ruimte aan de IJsseldijk in IJsselstein. Destijds concentreerde De Vesting zich met name op de sterk groeiende antiekhandel. De Vesting specialiseerde zich met name in de productie en verkoop van restauratie- en onderhoudsartikelen zoals antiek wassen en beitsen (veelal geproduceerd op natuurlijke basis). Veelal ambachtelijke meubelmakers en antiquairs verwerkten onze producten.

1978 – 1998

Door de toenemende vraag naar Vesting producten werd de ruimte in IJsselstein al snel te klein en werd er medio april 1978 een nieuwe productie ruimte in Brabant, Someren-Eind gekocht. Van hieruit werd het assortiment verder uitgebreid en specialiseerde De Vesting zich meer en meer op de productie van kwalitatief hoogstaande beitsen en wassen. Tevens
 kwam er ook steeds meer vraag naar Vesting producten vanuit de meubelhandel en meubelproducenten.

Het werken 
met de meubelindustrie had tot gevolg dat De Vesting in 20 jaar al snel naar een productiecapaciteit groeide die ver boven de verwachtingen lag. Met name het specifiek voor de meubelindustrie werken vergde een andere werkwijze dan dat die mogelijk was in het pand aan de Sluisstraat te Someren-Eind. In 1997 werd de beslissing genomen om een geheel nieuwe
 productiehal te gaan bouwen die voldeed aan alle eisen die nodig waren om productiecapaciteit, milieueisen, veiligheid, en met name ‘ruimte’ het hoofd te bieden.

1998-2013

In december 1998 was de grote verhuizing en de geweldige opening van het nieuwe pand een feit. Het pand werd voorzien van kantoren, professionele spuitcabine, laboratorium, grotere productieruimtes voorzien van alle professionele machines, dit alles om een verdere groei niet in de weg te staan.

De Vesting is zich in 2003 ook gaan richten op de vloeren- en parketindustrie. Na veel research en testen is de Wasolie 3000 ontwikkeld, deze olie is tot op de dag van vandaag één van de topproducten uit ons assortiment. Natuurlijk volgden er al snel meerdere artikelen voor deze industrie zoals onderhouds- en reparatieproducten. We hebben op dit moment producten voor zowel de meubel- als de vloerenindustrie, bijvoorbeeld de Wasolie, 1000, 2000 en 3000 serie. Deze kan zowel op meubels als op vloeren gebruikt worden. Natuurlijk hebben we ook traditionele oliën voor meubels of andere houten oppervlakken.

2013-heden

Sinds 2013 heeft een grote verandering plaats gevonden in de marketing. Onder andere de etiketten, corporate brochure, productsheets en website zijn aangepast aan de huidige tijd. Ook intern zijn er veranderingen op het gebied van uitbreiding van productieruimte en voorraad.

Dit was noodzakelijk vanwege een mooie groei bij bestaande klanten, maar ook vanwege expansie naar het buitenland en eigen productie in Amerika. Zo kunnen wij efficiënter en met meer capaciteit de productie, de vraag en de korte levertijd blijven garanderen voor u.

Wij denken mee en adviseren op het gebied van nieuwe technieken en kleuren. Voor aanverwante artikelen (onderhouds- en serviceartikelen) die voor de afwerking van uw meubels of vloeren van belang kunnen zijn kunt u ook bij ons terecht!

Historie - de Vesting
Vullen - de Vesting
Blikken - de Vesting
Bedrijfspand - de Vesting
Productie - de Vesting
Historie - de Vesting