BEITSEN

OLIËN

WASSEN

LAKKEN

OUTDOOR

ONDERHOUD

OLIËN

LED HARDWASOLIE

De revolutionaire Vesting LED hardwasolie bevat een unieke samenstelling van oliën, wassen, harsen en toevoegingen. Hierdoor is de olie onder invloed van LED licht binnen enkele seconden volledig uitgehard en droog.

De voordelen van deze revolutionaire nieuwe techniek voor de industrie zijn enorm met forse besparingen op investering, energiegebruik, milieubelasting en onderhoud.

De grootste besparing zit in de energiekosten; die gaan tot wel 60% (!) omlaag. De voornaamste reden hiervan zijn de LED lampen die veel minder energie verbruiken dan de traditionele UV-lampen die nu worden gebruikt. Daarnaast hoeven de LED lampen niet op te warmen en hebben ze een zeer lange levensduur van 10.000 uren of meer; vele malen hoger dan de UV-lampen (maximaal 1000 uur). Naast de kosten voor energie worden dus ook de onderhoudskosten drastisch verlaagd.

Naast kostenbesparend is de nieuwe LED technologie ook goed voor het milieu en medewerkers. Bij de droging van de LED hardwasolie komen geen schadelijke ozongassen vrij waardoor afzuiging niet meer nodig is. Ook hier levert de LED technologie dus weer besparing op. Bovendien genereren de LED lampen nauwelijks warmte. Het hout wordt niet verhit tijdens het uitharden. Met als gevolg dat productieproblemen als opruwen van het hout, verkleuren en loslatende lijm tot een minimum worden gereduceerd. Klik hier voor een informatieve animatie.

Vesting LED hardwasolie is dankzij de mobile LED unit ook toepasbaar op projecten en bij particulieren. Dankzij de LED droging is de was direct uitgehard. Hierdoor is de vloer na behandeling direct volledig belastbaar. Dat levert enorme tijdwinst op. (film)

Kleine order? Bestel deze eenvoudig via onze webshop.

Kenmerken / toepassingen

  • Hoge vastheid tegen chemische en vloeibare stoffen.

  • Zorgt voor een diepe kleuring van het hout en de eventuele eerdere aangebrachte beitsen.

  • Droogt binnen enkele seconden doormiddel van LED Licht. (Let op! Het gaat hier om professionele LED verlichting.)

  • Na behandeling direct klaar voor vervoer.

  • Na behandeling direct belastbaar en beschermt tegen vocht en vuil.

  • Alle gangbare houtsoorten

  • Op een onbehandeld houten oppervlak

  • Op een gebeitst oppervlak

  • Projectkwaliteit, uitermate geschikt voor zwaar belopen ruimtes

  • Kleuren worden bij gebruik significant rijker en dieper. De olie is uitermate geschikt voor veel belopen ruimtes en projectmatig gebruik door de hoge slijtvastheid.

  • Groot pluspunt van hardwasolie is dat de vloer goed te onderhouden is en dat beschadigingen in de afwerklaag bijna geheel en ook plaatselijk kunnen worden bijgewerkt. U hoeft dus niet de gehele vloer te behandelen om een kleine beschadiging weg te werken. Door deze mogelijkheden behoudt de vloer zijn natuurlijke uitstraling.

  • Vesting oliën en (hard)wasoliën beschermen en geven houten oppervlakken een mooie, karakteristieke afwerking. Ze verfraaien en zorgen voor een uitstekende vocht- en vuilafstotende beschermlaag. (Hard)wasolie is enkel geschikt voor houten oppervlakken die binnen worden gebruikt.

Kleuren

  • 15 basiskleuren: Naturel, Soft White, Natural White, White, Creamy White, Soft Grey, Grey, Smoked, English Color, Abbey Brown, Chocolate, Sand, Black, Mahogany, Cherry
  • Kleur op maat in overleg

MEER OVER ONZE OLIËN WETEN OF VRIJBLIJVEND ADVIES NODIG?

Onze verkoopadviseurs staan u graag te woord en helpen u met al uw vragen!